Café suédois

© Nils Boldt-Christmas

© Nils Boldt-Christmas

Ett svenskt café mitt i Paris

Inom ramen för ombyggnaden på Svenska institutet i Paris 2017 har även Café suédois stängt. Svenska institutets programverksamhet öppnar igen den 21 oktober men Café suédois smygstartar och öppnar redan den 1 september.

På Svenska institutet i Paris finns Café suédois. Hit kommer man för att ”fika” på svenskt vis med bryggkaffe, kanelbullar och sju sorters kakor.

Vi har en trogen skara av stamgäster. De tilltalas av den lugna miljön, de välfyllda smörgåsarna och dagens soppa som lagas på säsongens grönsaker. Många är nyfikna på Sverige och svensk kultur och hos oss får de smaka på lingonsaft, gubbröra, eller köttbullar med rödbetssallad. Stämningen är familjär och lokalen är ljus och trevlig. Vi har ett tjugotal platser inomhus och när vädret är mildare föredrar många av våra gäster att sitta utomhus på den fina kullerstensgården.

Allting görs på plats. Vi bakar bröd och kanelbullar varje morgon och beroende på vilka råvaror som finns att tillgå bestäms bakverken för dagen.
Vi är också måna om de svenska traditionerna. Till jul gör vi pepparkakor, lussebullar och glögg och i februari bakar vi semlor. När flädern blommar kokar vi egen fläderblomssaft. Våra bästa recept har vi samlat i Le Livre de recettes du Café suédois, utgiven på franska.

Välkommen åter!
Cafélogga