Gästbostäder

Korttidsboende för kulturarbetare och forskare.

Vid Svenska institutet i Paris finns fem små enrumslägenheter med två bäddar och en enrumslägenhet med en bädd vilka hyrs ut till svenska forskare och kulturarbetare som arbetar med projekt med anknytning till Frankrike. Alla ligger inrymda i Hôtel de Marles karakteristiska 1600-talsbyggnad mitt i de centrala Maraiskvarteren.

Vistelsen är begränsad till 28 dagar under en kalendermånad och kortare vistelser är inte möjliga. Hyran är 7 700 SEK för tvåbäddslägenheterna och 6 700 för enbäddslägenheten.

Ansökan skall vara Svenska institutet tillhanda senast den 15 april för bostad under september-januari och 1 september till 15 oktober för perioden februari-augusti. En speciell referensgrupp tilldelar lägenheterna. De som anses mest meriterade ges prioritering. Ansökan om gästbostad skall ske på Ansökningsblankett för gästbostad på Svenska institutet och skickas via e-post till:
ansokan.gastbostader(a)si.se.
Observera att man i sitt andrahandsval i sin ansökan inte kan välja en månad som inte ingår i samma ansökningsperiod som förstahandsvalet!

Samtliga lägenheter är fullt utrustade med pentry, dusch och toalett. Handdukar och lakan ingår i hyran. El, värme och vatten ingår också i hyran. Hyresgästen städar själv sin lägenhet. Wifi finns i bostäderna.

Bostäderna är att betrakta som hyreslägenheter. De kan inte användas som ateljé eller övningslokal. Huset är gammalt och mycket lyhört.
Rökning är inte tillåtet i huset.
Barn under 15 år kan inte medfölja som boende
Husdjur accepteras inte.

Frågor? Kontakta Ulla-Britt Johansson på Svenska institutet, ulla-britt.johansson(a)si.se