Nya former för Svenska institutet i Paris

Hösten 2017 återinvigs Sveriges enda kulturhus i utlandet – Svenska institutet i Paris – efter drygt ett halvårs renovering. Målet är att skapa en ännu bättre upplevelse för besökarna, ökad tillgänglighet och samtidigt låta det historiska 1500-talspalatset få möta en förnyad samtida svensk designprofil.

Varje år får över 100 000 besökare ta del av svensk kultur och utbildning i olika former genom Svenska institutet i Paris. Det gör oss till ett av de mest välbesökta utländska kulturinstituten i den franska huvudstaden. För att öka lokalernas tillgänglighet och ytterligare förbättra besökarnas upplevelser kommer institutet att stängas under några månader med start i april 2017 för ombyggnader, renovering och framtagande av nya format. Renoveringen, som tar avstamp i Frankrikes nya lag om tillgänglighetsanpassning av publika byggnader, kommer att bli den mest omfattande sedan verksamhetens öppnande 1971.

Det kulturhistoriskt värdefulla 1500-talspalatset kommer självklart att behålla sina unika arkitektoniska kvaliteter, men besökarna kommer på många sätt att få möta ett förnyat kulturhus efter nyinvigningen. Bland annat kommer entrén att göras om och få ramper och ny handikapptoalett, kullerstenarna på innergården kommer att nivåutjämnas, den vackra trädgården kommer att bli tillgänglighetsanpassad med ramp och ny markbeläggning samtidigt som en ny formgivning tas fram för Café suédois och de publika rummen.

Vår planering inför nyöppnandet pågår nu för fullt. För mer information om ombyggnaden besök denna sida regelbundet, eller följ Svenska institutet i Paris på Facebook.


Praktisk information:  

  • Café suédois öppnar redan den 1 september.
  • Svenskundervisningen startar i slutet av september.
  • Den publika verksamheten öppnar igen med öppet hus den 21 oktober 2017.

Välkomna tillbaka!